In gesprek met Head of Sales Bruno: hoe een startup je jong houdt

Collega Bruno mogen we met een gerust hart een ‘ervaren rot in het vak’ noemen. Dat hij zijn loopbaan nu wil afsluiten als Head of Sales binnen een, laat we maar eerlijk zijn, toch wel uitdagende startupcultuur, zegt veel over zijn passie voor het ondernemen. “Ik durf te zeggen dat mijn carrière gemaakt is. Ik vind het fantastisch dat ik bij JUUNOO nog iets kan bouwen en bijdragen. Als ik daarin slaag, dan ga ik tevreden op rust”, aldus Bruno. Maar wat deed hem kiezen voor een startup? En welke rol speelde circulariteit in zijn keuze? Hoog tijd voor een interview.

Vertel eens, Bruno, hoe ben je hier terecht gekomen?

Ik heb Chris leren kennen via een gedeelde kennis. Hij was op dat moment op zoek naar iemand met ervaring om het salesteam te trekken. Ik vond dat ik hier wel een bijdrage kon leveren om het bedrijf versneld te laten groeien. Chris moet hetzelfde hebben gedacht, lacht. Het waren vooral zijn overtuigingskracht en de startupmentaliteit die me over de streep hebben getrokken. Chris gelooft, terecht, in de mogelijkheden van JUUNOO en kon me daar zelf ook heel snel van overtuigen.

Waarom koos je om te werken in een startup?

JUUNOO is een jong bedrijf dat nog zeer veel spontaniteit heeft. Ik vergelijk dat wel eens met een chaotische omgeving, maar dat heeft meteen ook een zeer grote dynamiek. En laat dat nu net iets zijn dat me aanspreekt. Als ik dat vergelijk met een klassiek bedrijf dat jaarlijks slechts een paar procenten wil groeien, dan is er hier bij JUUNOO toch een pak meer uitdaging. Ik denk dat dat ook de reden is waarom veel mensen naar hier komen. De dagen volgen elkaar hier trouwens heel snel op, lacht. Het tempo ligt hoog, maar dat geeft me juist enorm veel energie. Als er snel gegroeid moet worden, moet er nu eenmaal snel geschakeld worden.

Hou je ook van de uitdaging om snel te groeien? Bekijk dan zeker onze vacatures! 

Hoe sta je zelf tegenover circulariteit? Heb je het zien veranderen doorheen de jaren?

Eerlijk gezegd was ik er vroeger veel minder bewust mee bezig. Ik volgde het wel en las er veel over, maar er werd gewoon veel minder over gepraat. Een van de dingen die me altijd zullen bijblijven, is dat ze vroeger – en dan spreek ik over 20 jaar geleden – op televisie nog zeiden dat die warmere winters niks te maken hadden met de opwarming van de aarde. Tja, vandaag zijn we toch wel in een andere tijdsgeest beland. Dan besef je dat het tijd is om te handelen. We worden er nu eenmaal allemaal mee geconfronteerd, en nog het meeste onze kinderen en kleinkinderen.

Als er snel gegroeid moet worden, moet er ook snel geschakeld worden. Iedereen moet dus initiatief nemen. En initiatief nemen, da’s leuk.

Waar ben je het meeste trots op? ​

Ik durf te zeggen dat er toch wel meer rust is gekomen in het drukke salesteam. Misschien heeft dat ook te maken met mijn leeftijd: been there, done that, got the T-shirt. Jonge mensen willen graag gecoacht en ondersteund worden. Ze willen bijleren en carrière maken, maar hebben tegelijkertijd nood aan een omgeving waarin ze dat kunnen doen. Dat is voor mij veel leuker dan mensen die ervan uitgaan dat ze al alles kennen.

Wat is volgens jou de grootste uitdaging? ​

We worden continu uitgedaagd om de markt op een aangepaste manier te benaderen. Het is niet omdat we iets op een bepaalde manier willen doen, dat dat ook de juiste manier is. Dat betekent dat we soms moeten bijschakelen. Dat vergt veel flexibiliteit, niet alleen van mezelf, maar van iedereen binnen JUUNOO. Dat is volgens mij ook eigen aan een start-up: try, learn and adjust. Ik weet dat dat niet voor iedereen is weggelegd. Toch is die hoge dynamiek en het dagelijkse mogen deelnemen aan dat proces een van de belangrijkste drijfveren. Mijn ambitie is om JUUNOO binnen een achttal jaar uiteindelijk naar de beurs te brengen.

Bruno Head of Sales JUUNOO

Hoe ziet de perfecte account-manager er volgens jou uit?

Als jong bedrijf zijn we vooral op zoek naar mensen met ervaring. Als leverancier hebben we zeer veel contactpunten: architecten, bouwheren, aannemers, die allemaal iets anders zien in het circulaire verhaal. Het is dus belangrijk om met al deze partijen in contact te staan. Een netwerk in de bouwindustrie hebben is daarom echt wel een must. Als schoolverlater heb je dat netwerk jammer genoeg nog niet opgebouwd. Maar uiteraard moet er ook een match zijn met onze cultuur én met onze waarden. Als circulariteit je weinig zegt, dan ben je hier aan het foute adres.

Hoe zou je de cultuur bij JUUNOO omschrijven?

Er heerst hier toch wel die typische West-Vlaamse ‘doe-cultuur’, al proberen we het bedrijf tegelijkertijd ook heel bewust te runnen als een multinational. Door die mix is JUUNOO dus zeker geen typische kmo of familieonderneming, maar eerder een echte startup met Amerikaanse allures. Voor ons team creëert dat heel wat leermogelijkheden. De sfeer zit hier trouwens goed, er wordt echt wel plezier gemaakt. En als de druk toch durft te stijgen, dan krijgen we veel support van de andere afdelingen.

Heb je nog een laatste tip die je met ons wil delen?

Ik zou zeggen: nooit panikeren, dat heeft toch geen zin. Blijf rustig, werk verder en overleg met elkaar.