• header waarom JUUNOO

   De beste keuze voor de planeet

   Duurzame oplossingen zijn niet langer de dure oplossingen. Integendeel, circulair gaan levert je zelfs geld op. Ontdek snel waarom JUUNOO voor jou de geschikte oplossing is. 

  • Duurzame oplossingen

   Verdeel en herverdeel jouw werkplek op een duurzame manier. 

   JUUNOO scheidingswanden
   Binnenwanden
   Glazen wanden
   Vergaderbox JUUNOO
   Belcellen en meetingboxen
  • Realisaties

   Beklede wanden of glazen wanden. Meetingruimtes voor 1 persoon of voor 4.
   We zoeken samen naar de perfecte duurzame indeling van jouw werkplek. 

   Bekijk alle realisaties >>

   circulaire scheidingswanden met een moderne touch - juunoo
   Hotel Astoria
   Estetische, stijvlolle en akoestische binnenwanden in Hotel Astoria.
   Ontdek deze realisatie
   cobras - probox voor architecten - juunoo
   Cobras Architecten
   Kwalitatief afgewerkte Proboxen voor de interieurarchitecten van Cobras.
   Ontdek deze realisatie
   JUUNOO's glaswanden werden gebruikt voor meerdere kantoorruimtes van SkylinE40
   SkylinE40
   Mooi en clean afgewerkte glazen wanden gepalatst in het geweldige kantoorgebouw SkylinE40.
   Ontdek de realisatie

Lucas over zijn ervaring als eerste werknemer in een start-up

Let them eat cake, sprak de beroemde prinses Marie-Antoinette ooit. En gelijk had ze, want dat is precies wat we deze maand deden om het driejarig jubileum van ons allereerste teamlid Lucas te vieren. Met ‘amper’ drie jaren op de teller heeft hij al een serieus parcours doorlopen. Want laat ons eerlijk zijn, in een start-up gaat de tijd twee, wat zeggen we, drie keer zo snel. Hoog tijd voor een interview!

Vertel ons eens, Lucas, hoe ben je hier terechtgekomen?

Ik heb Chris ontmoet op een event tijdens mijn studies Industrieel Ontwerpen. Met een aantal medestudenten stelde ik er een spel voor dat we hadden ontwikkeld voor mensen met dementie. Toevallig liep Chris daar ook rond en raakten we aan de praat. Ik was op dat moment net bezig met mijn thesis over akoestiek en Chris was op zoek naar een jobstudent die iets van ontwerpen en akoestiek kende. De perfecte match dus. Hoewel we die zomer vooral hebben gewerkt aan het JUUNOO-systeem, voelden we meteen dat dit een samenwerking op lange termijn kon worden.

En toen ben je in de start-up blijven plakken?

Niet meteen. Ik heb eerst nog een postgraduaat ‘Innoverend ondernemen voor ingenieurs’ afgewerkt. Tijdens dat jaar was ik stagiair bij Renson, een fantastisch bedrijf, maar ik voelde toch dat m’n hart bij de start-upwereld lag. Het feit dat je veel verantwoordelijkheid krijgt, meer variatie hebt in je job en ook nog eens impact kan creëren, deed het hem voor mij. Na nog een extra zomer als jobstudent ben ik uiteindelijk gebleven, en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. 

Hoe is je job veranderd doorheen de jaren?

Helemaal in het begin was ik vooral bezig met het technische gedeelte. Ik tekende projecten uit, zorgde ervoor dat het materiaal er was en voerde de projecten ook zelf uit. Ik heb toen veel tijd op de werf doorgebracht. Dat was enorm boeiend, maar bijna onmogelijk te combineren met de ontwikkeling van onze modules. Op een bepaald moment botsten we echt op onze limieten. Dat was voor ons het teken dat we dringend meer mensen nodig hadden. En zo geschiedde.

work at start-up JUUNOO

Hoe was het om plots een team van 25 collega’s hebben?

Eigenlijk ging dat heel vlot. Telkens wanneer er iemand bijkwam, viel er een soort last van mijn schouders. In het begin van de start-up werd ik echt voor de leeuwen gegooid. Ik heb daar veel uit geleerd, maar nu ons team groter is, kan ik meer mijn focus behouden. En laat ons eerlijk zijn, het is hier ook gewoon echt een toffe bende. Vroeger durfden we al eens grappen dat er zich hier plots kliekjes zouden beginnen vormen, maar da’s nooit gebeurd. Er zijn hier ook wel eens strubbelingen, maar dat is overal zo, hé. Je praat dat uit, gaat samen een pint drinken en gaat er weer voor. Het is leuk om te zien dat iedereen zo goed overeen komt met elkaar.  

Tegen iedere ingenieur zou ik zeggen: sta eens een tijdje zélf op de werf, ga het met je eigen zintuigen ervaren.​

Wat is er jou het meeste bijgebleven na al die jaren?

Ooit stond ik eens een maand elke dag op de werf. Daar leerde ik hoe je mensen moet aansturen, leerde ons systeem door en door kennen en botste op situaties die in het echt veel moeilijker bleken te zijn dan op papier. Die periode was voor mij heel waardevol. Tegen iedere ingenieur zou ik zeggen: sta eens een tijdje zélf op de werf, ga het met je eigen zintuigen ervaren. Zolang je situaties niet zelf meemaakt, ga je ze sneller vergeten voor toekomstige projecten.

Heb je nog zotte plannen binnen JUUNOO?

Ik zou heel graag nog wat meer tijd doorbrengen in New York, kijken wat daar mogelijk is, opleidingen geven. Ik was er nu een week in het voorjaar, en dat heeft echt mijn ogen opengetrokken. Het is echt een volledig andere markt dan in Europa. Dat ik de kans kreeg om het ter plekke ervaren, vind ik echt een privilege. Op R&D-vlak staan er nog een aantal leuke nieuwigheden op de planning. Ik ga mij hier de komende jaren dus nog niet zo snel vervelen (lacht).  

U krijgt uw offerte binnen

Dag
Uren
Minuten
Seconden