cirkel production buyback use

The wall that pays off

Wist je dat er jaarlijks maar liefst 300 miljard euro aan wanden wordt weggegooid? Da’s niet alleen een enorme verspilling van geld en grondstoffen, maar ook nog eens nefast voor onze huidige klimaat- en geopolitieke situatie.


Hoog tijd dus om samen actie te ondernemen. Bij JUUNOO zien we het daarom als onze morele plicht om de bouwmarkt volledig heruit te vinden. Elk product dat vandaag op de markt wordt gezet, moet ontwikkeld worden met het
oog op terugname en hergebruik. Het moet met andere woorden
circulair zijn.

Onze wanden leveren je geld op

En da’s exact wat wij bij JUUNOO doen. We ontwikkelden een herbruikbare binnenwand die op het einde van zijn leven niet gesloopt, maar gedemonteerd en hergebruikt kan worden. Een wall that pays off zeg maar, want onze wanden leveren op het einde van hun leven namelijk geld op in plaats van dat ze geld kosten.

The wall that pays off staat dus voor het feit dan onze JUUNOO wanden aan het einde van hun levenscyclus geld opleveren in plaats van geld kosten. Na gebruik kan je de wanden eenvoudig verplaatsen of terugverkopen aan JUUNOO. Onze bouwmethode verbetert ook aanzienlijk de productiviteit in de bouwsector omdat je ze tot 7 keer sneller kunt installeren dan traditionele wanden.

Het resultaat is een esthetische en echt duurzame wandoplossing, die al is getest en goedgekeurd door bedrijven als Deloitte, Durabrik, Colruyt en Conix RDBM Architects.

Wist je dat...

… je JUUNOO-wanden die vastgeschroefd werden tot wel 10 keer kan hergebruiken en dat je onze wanden met JUUNOO Blue Tape tot wel 30 keer kunt hergebruiken zonder stevigheid te verliezen?

Circulaire wanden JUUNOO

Ontworpen met oog op de circulaire economie

Een JUUNOO-wand kan je eindeloos plaatsen en verplaatsen. Da’s niet alleen duurzaam, het zorgt er ook voor dat elke ruimte mee kan evolueren met wat jij op dat moment nodig hebt. Want wat je vandaag kiest, houdt het liefst ook nog over enkele jaren stand. JUUNOO maakt ecologisch logisch.

Trouwens, JUUNOO-wanden mogen dan wel duurzaam zijn, we beloven je dat ze niet duurder zijn. De investeringskost van een JUUNOO-wand is namelijk niet hoger dan die van een klassieke wand. Onze wanden zijn dus niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor je portefeuille!

Wist je dat...

… het staal dat we gebruiken voor onze modules uit minstens 40% gerecycleerde grondstoffen bestaat en dat onze decorplaten gemaakt zijn uit meer dan 85% gerecycleerd hout?

Allereerste circulaire gebouw België Kamp C
't Centrum
In 2021 ging Kamp C van start met de bouw van het allereerste circulaire gebouw in België. In dit gebouw worden zoveel mogelijk pijlers van circulair bouwen geïntegreerd.
Ontdek het circulaire gebouw
JUUNOO glazen wand en scheidingswand
't Centrum
Voor hun binnenwanden deden ze een beroep op onze circulaire wanden. Het was meteen ook het eerste project waarin de JUUNOO x Gyproc-wanden werden toegepast.
Ontdek de realisatie
Opbouw JUUNOO circulaire wanden
't Centrum
Na gebruik kunnen de gipskartonwanden eenvoudig gedemonteerd én hergebruikt worden.
Ontdek de realisatie

Contactformulier.

Overtuigd door onze wall that pays off?

Ontvang je graag een offerte of wens je wat meer informatie?
Laat jouw gegevens hier achter, we contacteren jou zo snel mogelijk terug om jouw project of vraag te bespreken.